De Lingert, Wijchen

Bij aanvang van dit project voerden we zoals gebruikelijk een gedetailleerd gesprek op locatie. Tijdens dit gesprek gaven de opdrachtgevers aan dat ze graag twee volwaardige slaapkamers wilden creëren. De wens was om dit te realiseren door dakkapellen aan zowel de voor- als achterzijde van hun woning te plaatsen.

Optimaal gebruik beschikbare ruimte

Onze eerste stap was het vervaardigen en plaatsen van de (prefab) dakkapellen met behulp van een kraan. Vervolgens pakten we de binnenindeling aan en door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte zijn er niet twee, maar drie kamers ontstaan: twee volwaardige slaapkamers én een werkkamer. Tijdens deze werkzaamheden vervingen we ook het dakraam op de overloop.

Een comfortabele temperatuur het gehele jaar door

Om de tweede etage het hele jaar door van een comfortabele temperatuur te voorzien, instaleerden we airconditioning in alle kamers. Voor de dakkapel aan de achterzijde pasten we de rookgasafvoer en mechanische ventilatie aan. Verder zijn alle elektrische voorzieningen in de slaap- en werkkamers geïnstalleerd en verplaatsten we de wasmachine naar een handigere plek.

Een volwaardige tweede etage

Het geheel is afgewerkt met stukadoorswerk en schilderwerk. Onder de vensterbanken zijn schuifdeurtjes geplaatst voor extra opbergruimte. Daarnaast bouwden we op de overloop een kast op maat om alle technische installaties netjes weg te werken.

Deze verbouwing heeft de zolder getransformeerd tot een volwaardige tweede etage met drie praktische kamers, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.


In detail