Totaal verbouwing woning Hoogmeer, Wijchen uitbouw i.c.m. verbouw

Lay-out woning/herindeling/aanbouw

In het oriënterende gesprek voor de aanvang van de verbouwing gaf de opdrachtgever aan dat hun gezin inmiddels groter is dan tijdens de aanschaf van de woning. Hierbij was de behoefte ontstaan om de begane grond uit te breiden.

De wens was om het geheel wel licht te houden. Dat is iets wat lastig is in een gemiddelde tussenwoning. Dit is ons gelukt door een randloze lichtstraat met screen toe te passen, een grote schuifpui aan de achterzijde te monteren en de kleurstellingen binnen licht te houden. Hierdoor is een ruimtelijk geheel ontstaan.

Verder hebben wij het bestaande tussenmuurtje verwijderd bij de keuken. Dit zorgt voor meer daglicht aan de voorzijde van de woning in combinatie met een kamerhoge glasdeur tussen hal en woonkamer.

Technische standaard

M.b.t de techniek heeft deze woning een flinke update gehad. Denk daarbij aan:

  • Vloerverwarming als hoofdverwarming in combinatie met een slimme thermostaat
  • Een nieuwe groep kast voorzien van 14 groepen i.c.m. randaarde in alle wandcontactdozen.
  • Bijverlichting en hoofdverlichting aangepast.

Uiteraard is de nieuwe keuken voorzien van alle gemakken zoals een kokend waterkraan en een inductiekookplaat.

Afwerking

De hele onder verdieping is voorzien van nieuw stucwerk. De wanden en plafonds zijn geschilderd, evenals de binnendeur/kozijn combinaties. Hierbij is rekening gehouden met de lichtinval. De hele onder verdieping is voorzien van een pvc visgraatvloer. Deze sluit mooi aan bij de kleurstellingen van de keuken.


In detail

Wat er vooraf ging